Het aftellen naar Saksentocht is begonnen! Op het moment van schrijven is het maandag en zaterdag is het al zover. Dan staat er voor en mijn jongere broer Tjitze een monstertocht op het programma. Deze tocht, is een tocht van plusminus 280 kilometer. Een toch van Lauwersoog naar Enschede op de racefiets.Deze week staat in teken van de laatste voorbereidingen, zodat we zaterdagmorgen vroeg kunnen gaan starten.

Aftellen naar Saksentocht

Vorige week is mijn racefiets al van top tot teen na gekeken door de fietsenmaker en hier werd het een en ander vervangen: de cassette achter, tandwielen voor, balhoofd, ketting, derailleurwieltjes, remblokken voor en achter en de bekabeling. Afgelopen zaterdag ging ik voor het eerst na het onderhoud weer fietsen en ik kan zeggen dat het verschil duidelijk merkbaar is! Het voelt allemaal weer even wat stabieler, strakker en veiliger. Vandaag ging ik naar de fysiotherapeut, om mijn nek, schouders en rug te checken. Hier bleek dat mijn rug ok was, maar mijn schouder en nek aan de rechterkant behoorlijk vast zaten. Het is inmiddels bijna een jaar geleden, maar ik merk nog steeds de gevolgen van mijn motor ongeluk.

De laatste loodjes

Deze week staan er nog een paar korte trainingen op het programma. Ik probeer elke dag minimaal een uur te fietsen, om zo mijn spieren soepel te houden. Aangezien we zaterdagochtend om 04:30 (!) ochtends vertrekken ga ik ook een aantal keren s’ochtends vroeg fietsen Deze week maak ik ook samen met Tjitze een globale planning voor aanstaande zaterdag. Het idee is elke 50 kilometer een stop, waarbij na elke 100 kilometer een langere stop.

Volg ons / help ons

Gedurende onze fietstocht zaterdag plaatsen Tjitze en ik berichten over onze tocht op social media. Vergeet je ons niet te volgen? @road2mtventoux @tjitzenl

Wil je ons helpen? Graag! We hebben een speciale sponsorpagina voor deze actie opgezet. Klik hier om ons te sponsoren.

Klik hier om ons te sponsoren!

Help jij ons mee in de strijd tegen energiestofwisselingziekten?

0 0 stem
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x

Pin It on Pinterest