Eric van der Meulen gaat samen met mij en het team Switte4Energy de Mont Ventoux op. Afgelopen weken stelde ik al een aantal teamleden van Switte4Energy voor. Zo stelde ik vorige week Eric zijn vrouw Sieta vrouw voor. Deze week is het Eric zijn beurt om zich voor te stellen!

Wie ben je en hoe oud ben je?
Ik ben Eric van der Meulen, 47 jaar, getrouwd met Sieta en samen hebben we twee kinderen.

Hoe ben je betrokken geraakt bij switte4energy/join4energy?
In 2014 zag ik op Facebook iets van Switte4energy voorbijkomen….Ze waren op zoek naar nieuwe teamleden…Iets kunnen doen voor een goed doel en dat door de Mont Ventoux te beklimmen…mooie combi, dus gelijk contact gezocht met Theo en Greetje over wat het eigenlijk allemaal inhield…

Wat is voor jou de belangrijkste reden om mee te doen met de challenge?
Het grote doel is natuurlijk om zoveel mogelijk geld bij elkaar te halen zodat er een medicijn ontwikkeld kan worden voor deze ziekte…het is voor heel veel mensen een onbekende ziekte

Hoe ga je de Mont Ventoux omhoog tijdens de challenge?
Met de racefiets uiteraard!

Heb je eerder de Mont Ventoux beklommen? Zo ja, hoe vaak?
Tijdens onze eerdere deelnames heb ik de Ventoux in de aanloop naar de Challenge vaker beklommen….
In totaal heb ik deze puist 7 keer beklommen…(6x vanaf Bedoin en 1x vanaf Malaucene)
Voor de komende editie zijn we weer wat eerder in Frankrijk en is het eindelijk de bedoeling om de Ventoux op 1 dag van drie kanten te beklimmen…

Wat is het meeste memorabele moment van Join4Energy voor jou?
Een echt memorabel moment is lastig aan te geven…de eerste keer de top bereiken in 2015 was natuurlijk wel speciaal…maar er zijn in de daarop volgende jaren meerdere memorabele momenten geweest….

Hoe bereid je je voor op de beklimming van de Mont Ventoux?
Ik fiets hier (in Harlingen) bij onze plaatselijke wielervereniging WCT Ouwe Seun… ik doe gewoon in het seizoen onze duurtrainingen van circa 3 uurtjes, daarnaast de wekelijkse (meestal interval) trainingen met de club….Verder probeer ik een aantal weken voor de challenge nog wel wat klimritten te maken…onder andere in Teutoburgerwald…

Hoe zie een gemiddelde trainingsweek voor jou er uit?
Oooh dat heb ik bij de vorige vraag al verteld zie ik….
In de winter doe ik meestal vrij weinig aan fietsen….nu wel het voornemen om de wintermaanden minimaal twee keer per week op de TACX te trainen…puur om de conditie wat op peil te houden.

Wat is je favoriete sport/training?
Wielrennen uiteraard!

Wat is grootste/mooiste sportprestatie en waarom?
Dat zijn er toch wel meerdere…. Onder andere de Klimclassic (mijn eerste klimrit van 160km), met daarin de Redoute…deze reed ik in de voorbereiding op de Alpe d’Huzes in 2013…. Die reed ik dat jaar 5x omhoog… Daarnaast zijn de beklimmingen van de Ventoux toch echt wel top….

Wil je nog iets kwijt?
Euhhhh ja…..dat ik er weer ongelooflijk veel zin in heb om met Switte4Energy de Challenge te doen…en zeker met dit team…allemaal super enthousiaste en gemotiveerde mensen om die berg te beklimmen.

Wat is je sponsorlink?
https://www.join4energy.nl/mont-ventoux/registration/hero/83/

Tot zover het interview met Eric van der Meulen. Wil je de interviews van alle teamleden lezen? Kijk dan op de pagina “Team Switte4Energy“.

 

0 0 stem
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x

Pin It on Pinterest