Greetje Wouda gaat net als mij volgend jaar met het team Switte4Energy de Mont Ventoux op. In totaal bestaat ons team uit 15 leden. Vanaf nu stel ik elke donderdag iemand van het Switte4Energy team voor. Het leek me leuk om het team een gezicht te geven. Met behulp van een aantal vragen verteld Greetje Wouda meer over zichzelf! Kun je in de tussentijd niet wachten tot het volgende interview? Kijk dan ook eens op de Facebookpagina van Switte4Energy. Recentelijk heb ik ook geschreven over de spinningmarathon in Buitenpost, deze word ook door Switte4Energy georganiseerd.

Wie ben je en hoe oud ben je?
Ik ben Greetje Wouda. Getrouwd met Theo en sinds 2013 betrokken bij Join4Energy. Begonnen als deelnemer, maar inmiddels ook lid van de werkgroep Challenge Mont Ventoux.

Hoe ben je betrokken geraakt bij Switte4Energy/Join4Energy?
Mijn man, Theo, is de aanstichter. Hij zocht een paar jaar geleden een sportieve uitdaging en met wat mede-sporters van bewegingscentrum Switte kwam hij op het idee om met een groepje zich in te schrijven voor de Alp d’huez. Hiervoor werden ze uitgeloot en hij ging opzoek naar een nieuwe uitdaging. Dat werd uiteindelijk challenge Mont Ventoux voor stichting Join4Energy. Samen met Rindert en Elmar is hij naar Frankrijk gereisd en bij thuiskomst had hij gemengde gevoelens over de beklimming. Hij moest zijn uitdaging op doktersadvies vroegtijdig staken maar was zeer enthousiast over het doel en het evenement. Daarop riep ik spontaan dat ik de volgende editie mee zou gaan!

Wat is voor jou de belangrijkste reden om mee te doen met de challenge?
Om geld te genereren wat onderzoek naar een medicijn tegen energiestofwisselingsziekte bij kinderen mogelijk maakt. Voordat Theo aan zijn eerste challenge meedeed wisten wij niet eens dat er zoiets als een energiestofwisselingsziekte bestond! Nu weten wij dat een energiestofwisselingsziekte een zeer progressieve ziekte is waarvan 50% van de kinderen die deze ziekte hebben hun 10e verjaardag nooit zullen vieren en 70% van hen wordt nooit volwassen. Wanneer je geboren wordt met een energiestofwisselingsziekte kun je dat vergelijken met een half volle batterij, die niet of nauwelijks oplaad waardoor er steeds meer vitale functies van het lichaam verloren gaan met alle gevolgen van dien. Voor deze ziekte is geen medicijn en doordat het zo onbekend is is het blijkbaar voor de farmaceutische industrie niet aantrekkelijk genoeg om er geld in te investeren om op die manier onderzoek te kunnen doen naar een medicijn. Voor ons als ouders van 3 gezonde dochters ondenkbaar! Inmiddels vele ouders van een kind met een energiestofwisselingsziekte mogen leren kennen en de zorg die zij hebben voor hun kind is immens! Je kind zo zien aftakelen terwijl het zou moeten bruisen van energie! Een kind wat gewoon naar school zou moeten kunnen gaan, wat zou moeten kunnen rennen, dansen, springen…. onmenselijk! Daarom ga ik weer die berg op!

Hoe ga je de Mont Ventoux omhoog tijdens de challenge?
Op de racefiets

Heb je eerder de Mont Ventoux beklommen? Zo ja, hoe vaak?
6x vijf maal op de racefiets, een keer lopend. In 2019 ga ik weer op de racefiets!

Wat is het meeste memorabele moment van Join4Energy voor jou?
Een meeste memorabel moment hebt ik niet, het zijn er velen! Maar het bereiken van de top is iedere keer weer fantastisch. Inmiddels 6x een Challenge meegedaan en iedere keer was echt weer anders

Hoe bereid je je voor op de beklimming van de Mont Ventoux?
In de winterperiode probeer ik geregeld in de sportschool aan krachttraining te doen, straks in het voorjaar er weer op uit met de racefiets om de nodige kilometers in de benen te krijgen. De hoogtemeters maken wij elders in het land wegens het gebrek daaraan hier in Friesland.

Hoe zie een gemiddelde trainingsweek voor jou er uit?
Nu nog niet echt gericht in training voor de challenge eigenlijk ūüôą

Wat is je favoriete sport/training?
Ik ben fan van spinning! Daarnaast doe ik graag aan wielrennen, stand-up-paddeling en fitness

Wat is grootste/mooiste sportprestatie en waarom?
Het behalen van mijn zwemdiploma (de grondlegger voor mijn plezier in sporten in het algemeen) ūüėú

Wil je nog iets kwijt?
Mag ik zeggen dat ik nu al supertrots ben op ‚Äúmijn‚ÄĚ team? Wat begon als een groep van drie mannen is voor dit jaar uitgegroeid naar 15 mensen die zich gaan inzetten voor dit mooie doel!

Wat is je sponsorlink?
http://www.join4energy.nl/mont-ventoux/registration/hero/6/

 

0 0 stem
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x

Pin It on Pinterest