Manon Funcke gaat samen met mij en het team Switte4Energy de Mont Ventoux op. Afgelopen weken stelde ik al een aantal teamleden van Switte4Energy voor. Deze week is het Manon haart beurt om zich voor te stellen!

Wie ben je en hoe oud ben je?
Ik ben Manon Funcke en ik leef al 30 jaar samen met mijn lieve vriend Michel van Lith. Hij steunt me in alles en vooral in de voorbereidingen voor de beklimming van de Mont Ventoux. Ik ben 52 jaar en sporten is het mooiste wat er is!

Hoe ben je betrokken geraakt bij switte4energy/join4energy?
Ik ben in 2012 voor de eerste keer mee geweest met de Echte Bakkers van Twente. Gerard Klein Wolterink mijn werkgever van de Echte Bakker uit Winkelcentrum Groot Driene ging met de bakkers uit Twente de Mont Ventoux beklimmen. Dat heeft zo’n indruk op mij gemaakt dat ik heb gezegd volgend jaar ga ik met je mee! Fiets gekocht, gaan trainen en in Frankrijk heb ik drie mannen leren kennen tijdens de Challenge. Theo, Rindert en Elmar. Deze kwamen uit Friesland. Ik voelde een klik en gevraagd of ik het volgende jaar mee mocht met hun. Samen kun je een heleboel organiseren en is ook erg gezellig! Dus in 2013 zat ik als tukker bij Switte4Energy…hoe leuk is dat!!

Wat is voor jou de belangrijkste reden om mee te doen met de challenge?
Om geld te genereren wat onderzoek naar een medicijn tegen energiestofwisselingsziekte bij kinderen mogelijk maakt.Ik wist niet eens dat er zoiets als een energiestofwisselingsziekte bestond! Nu weet ik dat een energiestofwisselingsziekte een zeer progressieve ziekte is waarvan 50% van de kinderen die deze ziekte hebben hun 10e verjaardag nooit zullen vieren en 70% van hen wordt nooit volwassen. Wanneer je geboren wordt met een energiestofwisselingsziekte kun je dat vergelijken met een half volle batterij, die niet of nauwelijks oplaad waardoor er steeds meer vitale functies van het lichaam verloren gaan met alle gevolgen van dien. Voor deze ziekte is geen medicijn en doordat het zo onbekend is is het blijkbaar voor de farmaceutische industrie niet aantrekkelijk genoeg om er geld in te investeren om op die manier onderzoek te kunnen doen naar een medicijn. Wij hebben zelf geen kinderen maar ben wel donders gek op ze daarom de suikertante van mijn nichtjes Chantal&Julia.Daarom gaan we dit jaar weer mee die bult op.Ik organiseer ook al jaren een spinning marathon voor Join4Energy. Dit is vreselijk leuk om te doen .Haal er ook altijd veel geld mee op maar iedere euro telt! Zeker voor deze kindjes.Dit jaar wordt het zelfs een heel groot sportevenement met meerdere lessen.Voor ieder wat wils,van spinning tot groepslessen tot kickboxles tot FunXtion met een leuke loterij erbij,alles voor het goede doel!

Hoe ga je de Mont Ventoux omhoog tijdens de challenge?
Met de racefiets.

Heb je eerder de Mont Ventoux beklommen? Zo ja, hoe vaak?
Zekers! Zeven keer dit wordt de achtste keer voor mij en dan heb ik de Mont Ventoux 10 keer beklommen. Als alles lukt gaan we hem dit jaar drie keer beklimmen Via Bedoin, Sault en Malaucene.

Wat is het meeste memorabele moment van Join4Energy voor jou?
Het is iedere keer weer bijzonder hoe groot de familie Join4Energy is, geweldig!!

Hoe bereid je je voor op de beklimming van de Mont Ventoux?
De zomerdag op de racefiets met combi van krachttraining met de nodige toertochten met de hoogtemeters erin.De winterdag op de Cyclocross in t veld en de spinninglessen met krachttraining in de sportschool.

Hoe zie een gemiddelde trainingsweek voor jou er uit?
Wanneer ik weer op de racefiets zit 3 keer in de week en 2 keer in de week krachttraining.

Wat is je favoriete sport/training?
Racefietsen is het mooist,lekker buiten fietsen maar een uurtje Bodypump vind ik ook super om te doen

Wat is grootste/mooiste sportprestatie en waarom?
Een toertocht van meer dan 230 km op een dag.

Wil je nog iets kwijt?
Dat ik het geweldig vind om samen met een team uit Friesland nu dit jaar met 15 teamleden ook met 3 teamleden meer uit Twente de Mont Ventoux ga beklimmen

Wat is je sponsorlink?
http://www.join4energy.nl/mont-ventoux/registration/hero/8/

Tot zover het interview met Manon Funcke. Wil je de interviews van alle teamleden lezen? Kijk dan op de pagina “Team Switte4Energy“.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x

Pin It on Pinterest