Review Cyclemasters, in dit artikel geef ik mijn persoonlijk mening over dit online cycling platform. Ter voorbereiding op deze review heb ik via de e-mail een interview afgenomen. Dit interview lees je hier. Informatie uit de interview wordt ook gebruikt voor deze review. Ruim anderhalve maand geleden begon ik met Club Virtual nadat ik mijzelf een spinningfiets cadeau deed. Op dezelfde dag dat de spinningfiets binnenkwam heb ik ook een abonnement genomen. Club Virtual ken ik vanuit Basic Fit waar ik train en deze trainingen bevielen mij altijd goed. Al was ik in de sportschool snel afgeleid en vond ik het dragen van bedrade oordopjes niet fijn. Al is het alleen al de beperkte bewegingsruimte.

Cyclemasters

Missie Cyclemasters

(Bron: cyclemasters.com/nl/over) : Wij maken online cycling lessen vanuit de overtuiging dat sporten een belevenis moet zijn. We stellen lessen en programma’s samen die je 24/7, waar je maar wilt kunt volgen. CycleMasters neemt je mee naar bestemmingen over de hele wereld. Samen met ons internationale team van top instructeurs creëren we een complete online cycling experience. De opzwepende muziek en schitterende routebeelden maken de ultieme beleving compleet. CycleMasters zijn we niet alleen. Dit zijn we met onze leden. Samen bedwingen we de Alpe d’Huez, beklimmen we de Mont Ventoux of genieten we van de prachtige routes in Italië en Zwitserland. De wereld ligt aan je voeten, iedere dag op elk moment. Join the ride!

Algemene informatie Cyclemasters

 • Actief sinds 2008 (voor consumenten 2011)
 • Website: Cyclemasters.nl
 • Actief: Wereldwijd
 • Aantal klanten: 1800 sportscholen wereldwijd (in Nederland actief Basic-Fit, Fit for Free en Anytime Fitness)
 • Beschikbare talen: Nederlands, Engels en Frans
 • Aantal werknemers: 8 medewerkers op het hoofdkantoor en per land 2 á 3 instructeurs

Basic Fit Cyclemasters

Review Cyclemasters

Begin deze week werd Clubvirtual omgedoopt in een platform Cyclemasters, alle klanten van Club Virtual maken hier nu gebruik van. Halverwege mijn eerste maand twijfelde ik al om hier op over te stappen. Deze platformen hebben namelijk een tijd naast elkaar gewerkt. Waar Clubvirtual zich voornamelijk heeft gefocust op individuele trainingen geeft Cyclemasters een keuze uit losse lessen of een training programma voor langere tijd. Hierbij wordt je klaargestoomd voor je volgende trainingsdoel. En heeft het een groot aantal verbeterde functionaliteiten:

 • Betere ondersteuning voor Chromecast (lees hierover meer in de volgende paragraaf “Hoe werkt Cyclemasters”).
 • Verschillende talen, behalve in Nederlands kun je deze lessen nu ook in Frans of Engels volgen.
 • Hogere videokwaliteit, door een nieuwe videoplayer is de beeldkwaliteit aanzienlijk verbeterd.
 • Nieuwe lessen hebben een nieuwe interface, duidelijker en strakker vormgegeven. Inclusief het aantal rotaties per minuut
 • Aangepaste categorieën en niveaus.
 • Instructievideo’s met uitleg over hoe je je fiets kan instellen en technieken.
 • Music Only, in het geval je geen zin in uitleg hebt, maar lekker op alleen de muziek wil trainen (zelf nog niet getest).

Een volledige overzicht vind de nieuwe functies en verbeteringen vind je ook op Cyclemasters.

Hoe werkt Cyclemasters?

Via de website van Cyclemasters, www.cyclemasters.com/nl/, meld je je aan. Na een proefperiode van 7 dagen word je abonnement automatisch verlengd en betaal je 9,99 euro per maand. Voor dit bedrag kun je zo vaak als je wilt, wanneer je wilt en waar je wilt gebruik maken van dit abonnement. Dit geeft je enorm veel vrijheid, het voelt als een soort van Netflix voor mensen die van spinning houden. En wie houd er nou niet van Netflix?!

Je kunt de website gebruiken via je smartphone, tablet, computer, tv, console of Laptop. Cyclemasters bied ondersteuning voor Chromecast en Apple TV, maar je kan er ook voor kiezen om het bijvoorbeeld van je tablet af te spelen. Ik heb zelf mijn oude televisie aan de muur bevestigd in mijn studeerkamer en hier mijn PC aan verbonden. Ook heb ik hier een Chromecast op aangesloten, dus dit heb ik als extra optie. Een volledige overzicht van alle afspeelmogelijkheden vind je hier.

Dashboard

Verschillende trainingen

Als je ingelogd bent kom je in jouw dashboard terecht, zoals je hierboven ziet. Je hebt hierin twee opties:

 • Programma overzicht
 • Losse les

Programma overzicht
Dit is een nieuw onderdeel, waar je bij het oude platform alleen losse lessen kon kiezen, heb je hier ook de mogelijk een programma te volgen. Op het moment van schrijven zijn er drie programma’s die je kunt volgen: Join the Ride, Ten times Evert en Mountain Europa. Afhankelijk van je trainingsniveau en je conditie kun je voor één van drie programma’s kiezen. Op basis van het gekozen programma train je twee tot drie keer per week.

De schema’s variëren van vier tot zes weken qua totale trainingsduur. In de toekomst komen hier ook voedingsschema bij. Aangezien ik liever mijn eigen trainingen in plan, maak ik hier geen gebruik van. Begin je echter net met trainen en heb je een “stok achter de deur” nodig? Begin dan met één van deze programma’s.

Filteren losse les

Losse lessen
Als je net als mij liever een losse les start voor je training, dan heb je deze keuze uit in totaal 67 verschillende lessen. Deze lessen variëren in tijdsduur van 23 t/m 90 minuten. Je kan je perfecte les uitzoeken door het groot aantal filters:

 • Intensiteit: keuze uit vier verschillende intensiteitsniveau’s . Van beginner tot ver gevorderde.
 • Trainingsduur: keuze uit drie verschillende  t/m 30 minuten, 30-60 minuten en 60+ minuten.
 • Type les: keuze vier verschillende soorten trainingen. Van beginner tot endurance.
 • Taal: keuze uit drie verschillende talen: Nederlands, Frans of Engels.
 • Status gevolgd: wil je een eerder gevolgde les nog een keer volgen? Selecteer gevolgd .
 • Zoek Les: zoeken op je trainingen.

Voordat ik over ga tot de conclusie van deze dienst, wil ik graag een greep uit mijn favoriete lessen met je delen:

Conclusie

Mijn ervaring met ClubVirtual was erg positief en met het nieuwe platform Cyclemasters is deze ervaring nog beter geworden. Het nieuwe platform zorgt een voor beter overzicht van de verschillende lessen en de nieuwe lessen geven meer inzichten tijdens de training. Ik maak op dit moment alleen thuis gebruik van deze dienst, maar doordat de dienst zo enorm mobiel is kun je dit overal gebruiken. De grote ondersteuning aan apparaten maakt dit een dienst waar je niet om heen kan.

Instructeurs/muziek
Het enthousiasme van de instructeurs werkt erg aanstekelijk en zorgt ook voor genoeg uitdaging. In totaal zijn er drie Nederlandse trainers: Evert, Marco en Corine. De meeste lessen worden gegeven door Evert. De muziek vind ik fijn, maar zou het nog toffer vinden als er Hardstyle wordt toegevoegd aan de lessen. In het artikel Trainingsmuziek vertel ik je daar meer over.

Tijdsduur lessen
De fijnste lessen vind ik de lessen van 90 minuten, deze zijn qua tijdsduur ideaal. Niet te lang, maar ook niet te kort. Ze zorgen voor voldoende uitdaging om jezelf net even wat verder te pushen. Cyclemasters heeft deze wens meer gehoord en gaat hier in 2019 ook op inspelen.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x

Pin It on Pinterest