Sieta van der Meulen gaat samen met mij en het team Switte4Energy de Mont Ventoux op. Afgelopen weken stelde ik Frank GeerdinkDympie Geerdink, Greetje WoudaEelkje van Loo en Jeroen Hofstra voor. Het is nu tijd om meer over Sieta te weten te komen!

Wie ben je en hoe oud ben je?
Ik ben Sieta van der Meulen, getrouwd met Eric van der Meulen. Ook teamlid van Switte4Energy

Hoe ben je betrokken geraakt bij switte4energy/join4energy?
Via de facebook pagina van Greetje Wouda de challenge al eens voorbij zien komen. Ik zelf zat al op de racefiets en fiets al enige tijd mee met WCT Ouwe Seun in Harlingen. Toen via de social media een oproep werd gedaan voor nieuwe teamleden maar eens contact gezocht met Greetje en haar man Theo. Een avondje gezellig de familie banden aangehaald en de eindvideo’s van J4E bekeken en eigenlijk wel direct tot de conclusie gekomen dat dit de nieuwe uitdaging zou gaan worden.

Wat is voor jou de belangrijkste reden om mee te doen met de challenge?
Omdat het belangrijk is dat er een medicijn komt die deze ziekte kan doen stoppen en liever nog kan doen genezen. Ik was helemaal niet zo op de hoogte van energiestofwisselingsziekten en de gevolgen daarvan. En dat blijkt ook wel. Het is een veel minder voorkomende ziekte en daardoor bij het grote publiek veel minder bekend. De ziekte krijgt hierdoor ook veel minder geld tot de beschikking om onderzoek te doen.

Hoe ga je de Mont Ventoux omhoog tijdens de challenge?
Ik ga de Mont Ventoux op de racefiets beklimmen.

Heb je eerder de Mont Ventoux beklommen? Zo ja, hoe vaak?
Komend jaar gaat de 5e keer worden en ik kan je vertellen: ik zie er ieder keer weer als een “berg” tegenop!

Wat is het meeste memorabele moment van Join4Energy voor jou?
De allereerste keer de top bereiken was voor mij wel een heel mooi moment. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik die eerste beklimming niet veel van de omgeving heb gezien. Heb vooral met mijn neus naar het asfalt gekeken en ben met het verstand op nul door gegaan. De daar opvolgende beklimmingen gingen in ieder geval een stuk beter en ik kan dan nu ok meer van de omgeving en alles eromheen genieten tijdens het fietsen.
Wat mij eigenlijk na de eerste keer het meeste is bijgebleven is de saamhorigheid. De goede organisatie, het wij samen gevoel. Dit heb ik als indrukwekkend ervaren. Eigenlijk kun je dat gevoel niet zomaar in een paar woorden uitdrukken, maar de mensen die een keer mee hebben gedaan aan de challenge kunnen dit vast wel beamen. Het is niet voor niets dat ik jaar voor de 5e keer mee doe.

Hoe bereid je je voor op de beklimming van de Mont Ventoux?
In de winter train ik in de sportschool. 2x in de week op de fiets; spinning en trainen op wattage. Daarnaast probeer ik nog wat kracht training te doen, maar dat blijft er helaas meestal bij. Zodra het weer het toelaat stap ik weer op de racefiets om buiten mijn trainingen op te pakken. Dat betekend met de mannen van WCT Ouwe Seun en met team Switte gaan we naar Duitsland om toch wat heuvels te fietsen. 3x de Afsluitdijk over is ook maar saai…

Hoe zie een gemiddelde trainingsweek voor jou er uit?
Oei, heb ik volgens mij hierboven al omschreven.

Wat is je favoriete sport/training?
In de winter is de spinningbike wel mijn favoriet, zomerdag de racefiets.

Wat is grootste/mooiste sportprestatie en waarom?
Dat is toch wel die grote berg op fietsen. Had namelijk nooit gedacht dat ik dat ooit zou doen.

Wil je nog iets kwijt?
Samen met team Switte4energy gaan we er weer een mooi evenement van maken. En natuurlijk proberen we zo veel mogelijk geld in te zamelen. Daarnaast is team Switte4energy een heel gezellig team. De term nuchtere friezen gaat voor ons niet op!!

Wat is je sponsorlink?
https://www.join4energy.nl/mont-ventoux/registration/hero/86/

Tot zover het interview met Sieta van der Meulen. Wil je de interviews van alle teamleden lezen? Kijk dan op de pagina “Team Switte4Energy“.

 

0 0 stem
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x

Pin It on Pinterest