Sponsoren gezocht! Om volgend jaar mijn ultieme doel te kunnen voltooien heb ik jouw hulp nodig. Volgend jaar ga ik de sportieve uitdaging aan om de Mont Ventoux te beklimmen.

Dit doe ik op 16 juni 2019 samen met een groep sportievelingen. Ik ga al fietsend op mijn racefiets naar de top. Je kan echter ook lopend, rennend, steppend of met een mountainbike omhoog. Alle deelnemers hebben van de stichting Join4Energy een extra uitdaging mee gekregen. Om voor het evenement Challenge Mont Ventoux 2019 zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kinderen met een stofwisselingsziekte. Behalve de sportieve uitdaging, waar ik hard voor train, ga ik mij hier volledig voor inzetten.

Mijn sponsorlink is: https://www.join4energy.nl/mont-ventoux/registration/hero/141/

Sponsoren gezocht!

Stichting Join4Energy heeft als uitgangspunt heeft dat ALLE sponsorgelden bij acties 100% ingezet worden voor onderzoeken naar energiestofwisselingsziekte. Zo ook bij de Challenge Mont Ventoux, waar ik aan mee doe. Er is ons aan alle deelnemers gevraagd om je voor minimaal 1000 euro te laten sponsoren. Het volledige bedrag gebruikt stichting Join4Energy voor de ontwikkeling van een medicijn voor energiestofwisselingsziekte. Voor de reis, verblijf en het eten/drinken betalen alle deelnemers zelf een bijdrage. Join4Energy heeft geen betaalde krachten en het bestuur en werkgroepleden krijgen geen financiële vergoedingen. Op de website van Join4Energy zelf vind je meer informatie over het onderzoek.

Stofwisselingsziekte?

Iedere week worden 1 à 2 kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. Hun batterij is half leeg, laadt niet op, en loopt snel leeg. Bij de minst ernstige vorm hebben kinderen na 50 meter lopen het gevoel een marathon te hebben afgelegd. Zij zijn dan totaal uitgeput. Bij veel kinderen zijn ook organen aangetast die veel energie verbruiken, zoals de hersenen, het hart en de lever. Door een ernstige ontwikkelingsachterstand, epilepsie en hart- en leverfalen overlijden veel van deze kinderen voor het 10e levensjaar. Er is geen behandeling voor deze ernstige ziekten. 70% van deze kinderen wordt niet ouder dan 18 jaar.

Het doel van de stichting Join4Energy is het genereren van geld om het onderzoek naar een medicijn te versnellen en de kwaliteit van leven van de kinderen te verbeteren. Aandacht voor deze zeldzame maar levensbedreigende ziekte is voor erg belangrijk.

70% van deze kinderen wordt niet volwassen 50% overlijdt voor hun 10de verjaardag.

Wat is de Mont Ventoux?

De Mont Ventoux is 1912 meter hoogte en is de enige hoge berg in zijn streek. In de streek de Provence in het zuidoosten van Frankrijk. De naam “Mont Ventoux” is afgeleid van het woord vent. Wat wind betekend. In 2013 heb ik deze wind in levende lijven ervaren. Vanwege de hoge windsnelheden werd de tocht tot Chalet Reynar ingekort. Er stond die editie een hele harde wind. Deze wind word ook wel Mistral genoemd. In 2013 zorgde dit voor snelheden tot over 200 km/h. Er werden zelfs deelnemers van hun fiets geblazen!

Meer over deze berg lees je in het artikel Le Mont Ventoux, de beklimming.

Wil jij mij helpen?

Volgend jaar zal ik voor de vierde keer de Mont Ventoux beklimmen met deze stichting. Eerder deed ik mee in 2012, 2013 en 2014. Het belangrijkste is voor mij het doel achter mijn sportieve uitdaging! De kinderen die met deze ziekte worden geboren hebben geen toekomst. Wil jij mij helpen om de strijd tegen energiestofwisselingsziekte aan te gaan? Je kan dit doen door mij te sponsoren. Op de website van Join4Energy heb je de mogelijkheid om je sponsorbedrag via iDeal over te maken. Ik ben je erg dankbaar als je hier gebruik van wil maken! Stichting Join4Energy is door de belastingdienst erkend als goed doel, op de pagina verantwoording ANBI van Join4Energy lees je hier alles over.

Mijn sponsorlink is: https://www.join4energy.nl/mont-ventoux/registration/hero/141/

Blijf op de hoogte

Via mijn website houd ik je op de hoogte van mijn sportieve en sponsor doelen die ik heb voor deze challenge. Blijf je graag op de hoogte? Neem dan regelmatig een kijkje op mijn hiervoor speciaal ingerichte website (roadtomonventoux.nl). Je kan me ook volgen via social media en abonneren op mijn nieuwsbrief. Maandelijks verstuur ik een nieuwsbrief met een overzicht van een selectie van mijn artikelen, mijn voortgang en een overzicht wat je de komende maand kan verwachten.

Vragen

Ik kan me voorstellen dat je naar aanleiding hiervan vragen hebt! Deze beantwoord ik graag voor je. Stel ze hieronder in de reacties, via social media, het contactformulier of vraag mij persoonlijk. Ik licht graag toe waarom ik mij inzet voor dit doel en over hoe en wat.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x

Pin It on Pinterest