Tjitze Zijlstra (mijn broertje) gaat dit jaar voor de tweede keer de Mont Ventoux op met team Switte4Energy, hij werd enthousiast door mij en besloot daarom ook mee te doen aan Join4Energy. Tjitze stelt zich in onderstaande interview voor.

Wie ben je en hoe oud ben je?
Ik ben Tjitze Zijlstra en ik ben 28 jaar oud.

Hoe ben je betrokken geraakt bij switte4energy/join4energy?
In 2012 deed mijn broer Rindert mee aan de Mont Ventoux Challenge van Join4Energy. Door zijn enthousiasme voor dit sportieve en goede doel ben ik zelf ook enthousiast geraakt en daarom heb ik in 2013 meegedaan aan de challenge.

Wat is voor jou de belangrijkste reden om mee te doen met de challenge?
Eigenlijk zijn er drie redenen waarom ik mee doen aan de challenge.

  • Allereerst ben ik iemand die een sportief doel nodig heeft om intensief te gaan sporten.
  • Ten tweede mochten we in 2013 niet naar de top van de Ventoux, waardoor ik het laatste deel van de beklimming puur ken van de verhalen.
  • Daarnaast vind ik het belangrijk dat er meer aandacht komt voor energiestofwisselingsziekten. Ik wil graag een beetje van mijn energie geven voor kinderen die lijden aan een energiestofwisselingsziekte.

Hoe ga je de Mont Ventoux omhoog tijdens de challenge?
Ik ga de Ventoux beklimmen met mijn racefiets.

Heb je eerder de Mont Ventoux beklommen? Zo ja, hoe vaak?
In 2013 heb ik de Mont Ventoux beklommen, alleen toen mochten we helaas niet verder dan Chalet Reynard vanwege de harde rukwinden.

Wat is het meeste memorabele moment van Join4Energy voor jou?
De berg fietst je in principe in je eentje op, maar het hele groepsgevoel is uniek! Samen juichen, maar ook elkaar steunen als het lastiger gaat.

Hoe bereid je je voor op de beklimming van de Mont Ventoux?
Sinds kort heb ik een spinningfiets, waardoor ik niet meer afhankelijk ben van het weer bij mijn training. Gelukkig lijkt het nu net lente, waardoor ik ook twee keer per week buiten kan fietsen. De bedoeling is om minimaal drie keer per week te trainen.

Hoe zie een gemiddelde trainingsweek voor jou er uit?
Momenteel probeer ik 1 of 2 keer per week te spinnen en op zaterdag en zondag ga ik lekker de buitenlucht in met mijn racefiets.

Wat is je favoriete sport/training?
Buiten fietsen in een omgeving die ik nog niet zo goed ken. Lekker verkennen!

Wat is grootste/mooiste sportprestatie en waarom?
In 2016 ben ik op mijn racefiets van Zwolle naar Berlijn gefietst in 5 dagen (683 kilometer). Een prachtige reis waardoor je ook duidelijk de verschillen tussen het oude West- en Oost-Duitsland ziet.

Wil je nog iets kwijt?
Op mijn eigen website blog ik normaal vooral over tech en gadgets, maar ik schrijf nu ook over mijn voorbereiding op de beklimming van de Mont Ventoux. Neem ook eens een kijkje op: https://tjitze.nl/ventoux/

Wat is je sponsorlink?
https://www.join4energy.nl/mont-ventoux/registration/hero/142/

Dit was het interview met Tjitze Zijlstra. Wil je de interviews van alle teamleden lezen? Kijk dan op de pagina “Team Switte4Energy“.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x

Pin It on Pinterest