Trainingsmuziek, het luisteren van muziek tijdens mijn trainingen vind ik heerlijk! Over twee weken begint voor mij en vele andere het muzikale einde van het jaar. Traditioneel begint op eerste kerstdag namelijk de top 2000. Mede door mijn broer Tjitze ben ik dit meer en meer gaan waarderen. In de auto, tijdens het gourmetten, maar ook tijdens het sporten tijdens de feestdagen luister ik. Het leuke van de top 2000 vind ik dat er heel veel muziek uit verschillende genres en decennia voor bij komen. Ik heb zelf een brede muzieksmaak, dus dat is een genot.

Tijdens welke trainingen luister ik naar mijn trainingsmuziek?

De meeste muziek luister ik tijdens mijn krachttrainingen en in de sportschool in het algemeen. De muziek bij Basic Fit is niet geheel mijn smaak. Het fijne van je eigen muziek is dat je precies bepaald wat je tijdens welke training luistert. Tijdens mijn spinning lessen met club virtual luister ik uiteraard naar de muziek die bij de lessen horen. Als ik hardloop, wat ik sinds het begin van mijn trainingen nog niet weer heb gedaan, luister ik ook graag muziek. Op de racefiets heb ik geen muziek in of op mijn oren vanwege veiligheidsredenen. Op mijn stadsfiets luister ik wel naar muziek.

JBL Everest Elite 700 vs Jaybird X4

Wat voor koptelefoon(s) / oordopjes gebruik ik?

De oordopjes die ik het meeste gebruik zijn mijn Jaybird X4 bluetooth sport oordopjes. Het fijnste van deze oordopjes vind ik dat ze erg compact zijn, heerlijk zitten en goed blijven zelfs tijdens zware cardio trainingen. Klik hier voor mijn review over mijn Jaybird X4 oordopjes. Naast mijn Jaybird X4 oordopjes gebruik ik tijdens mijn krachttrainingen mijn JBL Everest Elite 700 bluetooth hoofdtelefoon. De JBL hoofdtelefoon gebruik ik alleen tijdens krachttraining, omdat deze hoofdtelefoon ervoor zorgt dat ik erg zweet rondom mijn oren.

Waarom luister ik muziek tijdens trainingen?

Tijdens mijn trainingen luister ik naar muziek zodat ik mij volledig kan focussen op mijn workouts. Het zorgt voor een betere concentratie en uiteindelijk ook een betere training. Het laat mij vaak ook even verder gaan als zonder muziek. Dus het zorgt ook voor een stuk extra energie en motivatie.

Wat is mijn favoriete trainingsmuziek?

In de inleiding vertelde ik al dat ik veel verschillende soorten muziek luister. Zo ben ik het afgelopen jaar naar optredens van Green Day (punk rock), Project One (hardstyle) en MGMT (Indie Rock) geweest. Mijn keuze voor trainingsmuziek gaat in de meeste gevallen voor hardstyle/rawstyle. Deze muziek spreekt mij aan vanwege de positieve energieke sfeer die ik er van krijg! Mijn absolute favorieten op dit moment zijn  Headhunterz, Project One, Wildstylez, Brennan Heart en Keltek. Het nummer Sacrifice van Headhunterz staat boven aan mijn lijstje van meeste gedraaide nummers:

Hoe luister ik mijn muziek?

Mijn muziek luister ik via Spotify, Youtube en via Podcasts. Mijn favoriete Hardstyle Podcasts zijn op dit moment:

Bovenstaande links zijn de youtube links van de podcasts. Behalve op Youtube zijn ze ook op het podcast platform van Apple actief en Spotify.

Naar welke trainingsmuziek luister jij?

Heb jij favoriete trainingsmuziek? Of luister je liever helemaal niet naar muziek? Laat het mij weten in de reacties, ik hoor het graag van je!

0 0 vote
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Pin It on Pinterest