Tijd voor trainingsoverzicht week 50! In tegenstelling tot afgelopen week had ik deze week mijn trainingen gepland. En ik dit heeft enorm geholpen om mijn doelen te halen! Je merkt het zelf misschien zelf ook wel aan je agenda, deze staat behoorlijk vol. Tenminste zo is bij het bij mij wel. Hoe later in het jaar hoe voller mijn agenda. Maandag was ik voor een concert in Utrecht, donderdag had ik een hele dag teambuilding van mijn werk, ook in Utrecht. En zaterdag was ik ook een hele dag onder de pannen. Ook voor week 51 heb ik het nodige gepland staan, inclusief mijn trainingen. Er is namelijk voor mij geen excuus om niet te trainen. Zo stond ik vanmorgen om 4 uur op om hard te lopen en dit trainingsoverzicht af te maken. Het is heerlijk om je dag zo te beginnen!

Gestelde doelen deze week

Afgelopen week heb ik een aantal doelen gesteld voor deze week. Als je begint met trainen voor een doel raad ik je aan dit ook te doen. Door doelen te maken activeer je jezelf om er vol voor te gaan. Houd je doelen wel realistisch! Mijn doelen:

  • Minimaal vier keer spinning (met hartslagmeter)
  • Minimaal drie keer full body (krachttraining)
  • Lichaamsfuncties drie keer meten

Voor het eerst sinds de start van mijn trainingen is het gelukt op full body te trainen! Een aantal oefeningen ging zelfs zo goed dat ik een zwaarder gewicht heb gebruikt als ik mezelf heb voorgenomen. Belangrijker hierbij is wel voor mij dat de techniek 100% blijft. Daarnaast heb ik in plaats van vier keer drie spinning gedaan. Wel heb ik alle keren dit ik naar de sportschool gefietst in plaats van auto gepakt en heb ik weer gezwommen. En heb ik mijn hartslagmeter bij alle trainingen gebruik.t Mijn lichaamsfuncties heb ik een keer gemeten.

Gewicht, vet, spier en vochtpercentage

Aangezien mijn vet percentage opnieuw omhoog is gegaan heb ik ervoor gekozen mijn voeding aan te passen. Laatst schreef ik over koolhydraten. Dit is één van de drie macronutriënten, vet maakt het rijtje samen met eiwitten compleet. Toen ik na de laatste meting na ging wat ik eet, heb ik hier mijn conclusie in getrokken. Ik at bijvoorbeeld elke dag pindakaas en regelmatig een snack in het restaurant op het werk.

Voorlopig is dit even gebeurt. Dus ik heb kipfilet, kalkoensfilet en tonijn uit blik gekocht als broodbeleg. Als ik op het werk nog trek heb neem ik een ei en ga ik langs de saladebar. Geen grote verandering, maar kleine verandering maken soms al grote verschillen.

  • Gewicht: 84,1 kilogram (-0,5)
  • Vetpercentage: 20,5 % (+0,5)
  • Spierpercentage: 75,6 % (-0,4)
  • Vochtpercentage: 53,8 % (-)

Trainingsoverzicht week 50

Deze week heb ik opnieuw de fiets gepakt naar de sportschool en in plaats van één keer ben ik drie keer geweest! Zoals ik eerder al aangaf een krachtsverschil te merken. De krachttraining gaat mij langzaamaan beter af.  Zoals je ziet gebruik ik vanaf deze week een tabel in plaats van tabbladen op mijn trainingen te laten zien. Je kan rechtsbovenin ook zoeken op een training. Vind je dit een handig overzicht? Of zeg je “doe maar niet”? Laat het weten in de reacties.

Fietsen: 31,7 kilometer, 1 uur 44 minuten, 575 caloriën (+1 uur 22 minuten)
Spinning: 1 uur 18 minuten, 2050 caloriën (-2 uur en 40 minuten)
Zwemmen: 60 minuten (+ 60 minuten)
Krachtraining: Full body 3x (+ 2x)

DatumTrainingTrainingsduurAantal kilometersCalorieënHartslag (gem./max.)
10-12-2018Spinning49 minuten-800142 hsm / 175 hsm
10-12-2018Fietsen heen/terug21 minuten6 kilometer100-
10-12-2018Full body kracht1 uur---
11-12-2018Fietsen heen/terug19 minuten6,8 kilometer181-
11-12-2018Zwemmen1 uur---
12-12-2018Fietsen heen/terug46 minuten10,2 kilometer140-
12-12-2018Full body kracht1 uur---
13-12-2018Spinning45 minuten-650110 hsm / 143 hsm
14-12-2018Fietsen heen/terug28 minuten8,7 kilometer154
14-12-2018Full body kracht1 uur---
14-12-2018Spinning44 minuten600 120 hsm / 155 hsm
TOTAAL-9 uur, 24 minuten31,7 kilometer2625-

Doelen deze week (51)

Mijn doelen voor deze week sluiten heel erg aan op de doelen die ik me voor afgelopen week stelde. Er zijn alleen wel een paar kleine veranderingen:

  • Drie keer hardlopen (buiten)
  • Drie keer krachttraining
  • Op de fiets naar sportschool / zwemmen

Heb je er wat van opgestoken?

Deze trainingsoverzichten maak ik in eerste instantie voor jou. Hopelijk heb je iets aan dit overzicht en mag het ook tot inspiratie leiden voor jouw trainingen. Zoals je merkt ben ik nog aan het experimenteren tot ik een goede vorm heb gevonden. Als je hier suggesties voor hebt hoor ik het graag. Al je andere reacties kun je hieronder ook kwijt. Een hele fijne (sportieve) week gewenst!

 

0 0 stem
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x

Pin It on Pinterest