Mijn ultieme Mont Ventoux Challenge stond twee weken geleden op het programma. Afgelopen maanden heb ik hard getraind om de Mont Ventoux te beklimmen. Minimaal drie keer per week trainen, geen alcohol drinken, mijn slaapritme en eetpatroon heb ik aangepast voor een zo goed mogelijke prestatie. In 2012, 2013 en 2014 heb ik de Mont Ventoux alle keren een keer beklommen, het was nu tijd voor een nieuwe uitdaging!

Ultieme Mont Ventoux Challenge

Mijn ultieme uitdaging voor dit jaar was het drie maal beklimmen van de Mont Ventoux. Een tocht van ruim 137 kilometer en 4400 hoogtemeters. Je beklimt hierbij de Mont Ventoux van drie verschillende kanten: Bedoín, Maulucene en Sault. Deze uitdaging wordt Cingles de Mont Ventoux genoemd en je krijgt na het voltooien een eervolle vermelding op de website en je mag jezelf een (nu dan officieel) malloot noemen.

Het is gelukt!!!

Hoe is het gegaan? Fantastisch! Het is gelukt!!! Meer informatie over de dag zelf lees je in Mont Ventoux live blog die door Tjitze is bijgehouden tijdens de dag van de uitdaging.

Cingles de Mont Ventoux

Alle stempels zijn binnen, de uitdaging is voltooid!

Cingles de Mont Ventoux

Zoals eerder aangegeven beklim je tijdens bij cingles de Mont Ventoux drie maal deze berg. De eerste klim was mij niet onbekend, maar viel me desondanks erg zwaar! Het was erg koud tijdens de start (6 graden) en het werd niet veel warmer richting de top. Mijn spieren werden niet echt warm waardoor ik niet lekker in mijn ritme kwam. De tweede klim was voor mij nieuw en was al vrij snel erg warm en 10 kilometer kwam het moeilijkste stuk. Stukken van 12, 13, 14, 12 en vervolgens 11%. Onderweg zag ik steeds meer fietsers lopen, gelukkig kon ik rustig doortrappen en ben ik niet afgestapt. De derde klim was voornamelijk mentaal zwaar, maar door rustig te blijven en door te trappen is deze klim ook gelukt!

Statistieken

Start Afstand Hoogtemeters Gemiddeld stijgingspercentage Klimtijd (excl. Pauze)
Bedoin 21,5 kilometer 1610 meter 7,5% 1:59:02
Malaucène 20,6 kilometer 1562 meter 7,6% 2:05:26
Sault 23,8 kilometer 1176 meter 4,9% 1:56:59

De tocht was inclusief de rit van het park naar de start, alle afdalingen en de rit terug naar het park: 148 kilometer, 4557 hoogtemeters en een beweegtijd van 9 uren en 4 minuten.

YES voor de derde keer boven

De Cingles du Mont Ventoux is binnen!

Bedankt voor de support!

Alle drie klimmen waren geen toptijden, maar het belangrijkste was het driemaal behalen van de top en dit is geslaagd. Het gevoel om voor de derde keer boven te komen is onbeschrijfelijk.De ontlading die dit gaf en het gevoel achteraf waren echt fantastisch! Ik ben heel erg blij dat mijn inspanningen tot het gewenste resultaat hebben geleid. Via deze weg wil ik iedereen van harte bedanken voor zijn/haar steun op deze dag. In het bijzonder dankjewel aan Tjitze (tjitze.nl) die mijn inspanningen heeft bijgehouden in de liveblog.

En nu?

Later deze week volgt een blog over de Challenge Mont Ventoux waarbij ik samen met Join4Energy en 200+ andere sporters de Mont Ventoux heb beklommen. Hierin maak ik ook mijn opbrengst en die van alle sporters bekend.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x

Pin It on Pinterest